Tata


Azi tata mi-a făcut o surpriză. Aflat în Bucureşti, a trecut să mă ia în pauza de masă. Şi mi-am dat seama, printre altele, că trebuie să scriu puţin despre el.
Posesor de adresă gmail şi id de mess, tata este un cititor fidel al acestui blog. Dar nu aceste ingrediente trendy îl caracterizează în primul rând. Tata este un om al principiilor. Toate sunt incontestabile iar eu cred că le-am asimilat în mare parte. Şi nu doar ideile în sine, poate mai ales faptul că întotdeauna trebuie să te ghidezi după aceste principii, fie că le preiei de la alţii, fie că ţi le creezi singur. Tata este un om foarte practic, vede problema, vede şi soluţia. Şi, foarte important, vede în timp. Rareori se înşeală. Are un simţ al umorului desăvârşit şi este evident că de la el l-am moştenit şi eu. Ar mai trebui să lucrez puţin la curaj, pentru că nu-l am pe măsura lui. Şi nici ambiţia şi încrederea desăvârşită că va ieşi cum vrei tu dacă nu te dai bătut. He doesn't know how to fail.
Tata este un prieten, un coechipier, un suporter. Ne batem pe umăr şi ne dăm 5-uri. Adoră momentele când un sportiv sau o echipă ridică un trofeu în aer. În mod inconştient poate, asimilează aceste momente cu reuşitele noastre, trecute sau viitoare. Ne aşteaptă cu siguranţă multe cupe la orizont.
Iar la final, pentru că tata ascultă muzică tare bună (pot menţiona Beatles, Stones, AC/DC sau Creedence), îi ofer piesa de mai jos, una din preferatele lui dintotdeauna.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)