Wednesday, 2 January 2008

Ce filme am văzut în vacanţă

Profitând de timpul avut în vacanţă, am reuşit să văd câteva filme. Iată cam ce pot spune despre ele.
Am început cu Death Sentence, un film care mi-a plăcut tare. Kevin Bacon, în rolul principal, încearcă să-şi protejeze familia în faţa unei bande, pe principiul ochi pentru ochi, atunci când justiţia nu face dreptate.
The Flock. Scuze pentru rezonanţa numelui, asta e. Destul de ok, deşi filmul e cam fucked up. Adică nu filmul în sine, cât ceea ce prezintă. Dacă vă era dor de Richard Gere, iată ocazia să-l revedeţi, deşi a mai îmbătrânit omul.
Atonement. O tâmpenie de film, nu vă pierdeţi vremea. L-am văzut cu sorella într-o seară şi amândoi ne întrebam când se va petrece ceva notabil. Nu s-a petrecut. Povestea mi se pare banală, nu înţeleg de ce acest film e aşa de bine cotat pe imdb.
Saw 4. Mă intreb când se vor opri cu seria asta. Aud că nu prea curând şi se vor mai face câteva continuări. În orice caz, pentru amatorii de horror, ăsta e de la mama lor. Însă nu faceţi ca mine: nu mâncaţi salată de boeuf în timp ce vizionaţi... Cantitatea impresionantă de creieri, maţe şi sânge vă va spune că e o idee proastă. Nu am înţeles exact finalul, dar poate mă prind la Saw 5.
Shoot'Em Up. Deci ăsta e cu împuşcături, mânca-ţi-aş. Da' ştii cum? Mai ceva ca în filmele de vis ale copilăriei. Clive Owen e eroul perfect, rade tot, în scene atât de trase de păr încât deja nu mai contează, devine amuzant, un fel de parodie de genul Kill Bill. A nu se rata scena când împuşcă some bad guys în timp ce face sex cu Monica Bellucci. Exact la ţanc ca să şi juiseze, măi să fie. Deci da, filmul ăsta e de văzut. Pe la început, pe soundtrack, auzim Nirvana - Breed, piesa de pe albumul Nevermind. A picat bine asta.
Something's Gotta Give. Ăsta e mai vechi niţel, dar excelent film. O comedie romantică cu un Jack Nicholson magistral ca întotdeauna. De văzut cu partenerul.
2 Days in Paris. O lăsasem pe Julie Delpy în Paris, cu Ethan Hawke, în Before Sunset, şi iată că tot acolo o regăsesc. Aceeaşi combinaţie, ea, franţuzoaică împreună cu un american, de data asta Adam Goldberg. Foarte frumos film, deşi nici pe departe aşa de romantic cum pare iniţial. Finalul este foarte tare, deci atenţie la concluzie.

Mda, cam astea. Urmează să văd:

Timber Falls
Joshua
Broken
...şi filmul primit de la draga mea prietenă, Cili, că mă bate de nu:
Bărbierul din Siberia.

1 comment:

ina bixade said...

Iti recomand filmul -The game-. (Sean Penn and Michael Douglas). E mai vechi, din 1997.
PS: I love thriller, dar nu horror, cu creaturi hidoase, cu fantome, sau cu degete taiate si stomacuri scoase:)

Post a Comment