'93 - '97

Liceul Mihai Viteazul, Ploiesti. Mai pe scurt, LMV. Au trecut 10 ani de la absolvire si azi am fost la revederea cu colegii si profesorii. Am fost un tip timid si putin sociabil in timpul liceului, fapt pentru care nu mi-am facut multi prieteni. Practic am tinut legatura doar cu Emil, un baiat care mi-a fost si inca imi este un prieten foarte bun. Intalnindu-ma accidental cu unii colegi, in acesti 10 ani de dupa liceu, am purtat conversatii mai lungi si mai deschise decat in cei 4 ani cand eram in aceeasi clasa. Paradoxuri frumoase, as spune. Pentru ca uneori ne schimbam in bine.
Am venit curios azi la liceu. Si chiar incantat. A fost frumos si usor melancolic, desi am venit putini la revedere, doar 12 colegi si 4 profesori, printre care si diriga care este de-a dreptul neschimbata. In vechea noastra clasa s-a strigat catalogul, apoi am asistat la un scurt concert Banica jr. incheiat, desigur, cu celebra 'Ani de liceu'. Este foarte frumos ca doi colegi de clasa s-au casatorit si deja au un copil, iar alti doi se vor casatori la anul. V-ati prins: intre ei. Deci avem doua cupluri formate in clasa noastra. Mai mult decat atat, 2 colege au nashit alte 2 fete din clasa.
Liceul arata nu foarte bine, dar asta a sporit un pic sentimentul de melancolie. Terenul de handbal din curte a disparut, acum acolo fiind un mic santier. Iar bancile din sala de clasa, desi altele acum, sunt cam darapanate. Iar cand diriga ne-a vorbit in clasa, precum si profa de romana, am avut deseori senzatia ca ma transpun in timp, cu 10 ani in urma. Cuvinte, gesturi, imagini pe care credeai ca le-ai uitat, dar care ramasesera ascunse intr-un coltisor de memorie si acum au revenit la viata. Am rememorat pe scurt ce am facut in acesti 10 ani. Se putea si mai bine, mereu se poate, dar sunt multumit. Au fost lucruri foarte faine, multe nebanuite. Insa raman la convingerea ca vremurile cele mai frumoase inca nu au venit, ci ma asteapta undeva in viitor. Precum tabla prafuita din clasa 12 A1, pe care cineva ar fi scris: "Just wait and believe".
La final,pentru ca piesa asta a aparut chiar cand eram in liceu si pentru ca videoclipul este cat se poate de adecvat, va las cu Connells. Voi reveni cu poze cand primesc de la colegi.

Comments

  1. heh. m-ai facut si pe mine sa fiu nostalgic, chiar daca au trecut aproape 5 ani. ciudat este ca din facultate nu am amintiri la fel de placute.

    ReplyDelete
  2. Hehe, adevarul e ca eu din liceu chiar nu am cine stie ce amintiri, in facultate m-am simtit mult mai bine :)

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?