Love & Tactics

Deseori aud de la apropiati (rude, colegi, prieteni) sfaturi de cum ar trebui sa procedezi atunci cand esti cu cineva sau cand vrei sa cuceresti pe cineva. "Fa aia, nu face ailalta, nu ii arata asta inca, fii mai distant, fa-te ca nu-ti pasa, fa-o geloasa" si alte tampenii de acest gen. Eu fiind unul who goes with the flow, niciodata nu am apreciat (si, implicit, nici prea folosit) aceste strategii. I mean, what the fuck? Are we on war here or playing a game? Daca si pe latura asta stam sa ne stresam si sa gandim prea mult, atunci duca-se, nene. Aici trebuie sa respiram si sa simtim, planificarea minutioasa a miscarilor sa o lasam pentru cucerirea altor cetatzi. Desigur, ideea de mai sus, cum ca uneori e bine sa nu dai sau sa arati totul si sa nu faci ce-ti vine, e buna uneori. La unii/unele chiar merge si e bine sa procedezi asa. Pe mine insa nu ma intereseaza o persoana care raspunde pozitiv si este incitata de astfel de actiuni cu garda sus, mult prea sus si cu mintea prea concentrata. Eu vreau totul natural si firesc si cine nu joaca fara tactici, ca mine, castiga din start. Prin neprezentarea mea, ca sa zic asa. Nope, nu e de mine. Astfel de persoane nu prezinta interes. Inutil sa mai spun ca dau dismiss din start celor care joaca hard to get.
In orice caz, sa nu se inteleaga ca pledez pentru actiuni lipsite de judecata sau logica. Nici vorba. Eu vorbesc aici doar despre a face ce-ti vine si ce simti, fara retineri cauzate de o gandire prea profunda. Mai ales ca intotdeauna am imbratisat principiul cum ca mai bine regreti ca ai facut ceva decat ca nu ai facut respectivul lucru. Romantism exagerat? Probabil. Dar il prefer unui pragmatism fara margini, fara doar si poate.
Acum 2 ani jumate am fost pe nepusa masa intr-un oras in care nu mai calcasem vreodata, avand un inel in buzunar si cerand de nevasta o fata de care deja ma despartisem si pe care nu o mai vazusem de luni de zile. Eram 99,9% ca va spune nu. Totusi am facut-o, pentru ca asa simteam. Si pentru ca stiam ca nu voi regreta, indiferent de rezultat. Si da, nu regret nici acum. Asta e un exemplu extremist, haha, don't try this at home, dar el vrea doar sa sublinieze o idee.
In urma cu vreo doua saptamani si ceva ziceam de un atac frontal. El s-a petrecut si inca se va mai petrece. Insa e foarte pur. Nu are tactica. E dupa cum imi vine.
Sa vedem ce imi va veni insa si ca feedback. Dar important e ca fac dupa cum imi dicteaza ceva situat un pic mai jos de creier.

Comments

 1. Un pic mai jos de creier sunt multe :)

  ReplyDelete
 2. Eh..ai prins ideea...vroiai sa spun 'mai jos de creier si mai sus de penis??' :))

  ReplyDelete
 3. unii oameni nu se joaca, pur si simplu nu se arunca cu capul inainte (nici unul din ele :-)). cred ca este mai bine asa pentru ca toata lumea are mai putin de suferit. probably, you'll say that 'between grief and nothing" you would choose grief... I wouldn't :-) dismissed :-)

  ReplyDelete
 4. Irina, nu sunt sigur ca ai prins exact ideea. In orice caz, un lucru e cert: esti mult prea pragmatica. Nu m-am dat niciodata la tine, nu?:)) Oricum, nici nu stiu cine esti. Ne cunoastem?
  Si vezi ca delimitezi prea abrupt 'grief' de 'nothing'. Sa stii ca nu exista doar doua culori, ci o gama intreaga de nuantze.

  ReplyDelete
 5. T.O.T.A.L. A.G.R.E.E.M.E.N.T. with the post :) mai e ceva de adaugat? :D
  good attitude, keep it rollin' :)

  ReplyDelete
 6. spuneai ca dai dismiss din start celor care joaca 'hard to get', asa ca desi nu ma cunosti, mi-am asumat dismiss-ul :-) Cred ca am prins ideea si sunt de acord cu tine, m-am referit la faptul ca unii oameni, ca si mine, se joaca de-a neimplicabilii din prudenta...nu pentru a cuceri. De asemenea ai spus ca 'mai bine regreti ca ai facut ceva decat ca nu ai facut' si mi-am adus aminte de Patricia Franchini din 'A bout de souffle' care il cita la rindul ei pe William Faulkner :-) Incerc sa imi asum riscurile rational, atunci cind sunt implicate si alte persoane, si sa nu regret niciodata. Nu-mi iese, but that's me :-) Tie iti doresc sa iti iasa numai bine :-)

  ReplyDelete
 7. Ok, dar ce ar fi sa te prezintzi cum se cuvine acum:))? Nu imi place sa vorbesc cu necunoscutzi :D

  ReplyDelete
 8. hello, eu sunt...Irina :-)) am ajuns din intamplare aici, nu stiu cum, tot ce-mi aduc aminte este ca rasfoiam profiluri pe last.fm si...dintr-o data... :-) Credeam ca ti se intimpla tot timpul sa vorbesti cu necunoscuti aici, de-asta mi-am permis!

  ReplyDelete
 9. Pragmatismul asta uneori ne transforma in marionete. Mi-am permis ca o luna sa uit de el, am trait inconstient, dar "bine", am trait cu "drogul" alaturi aproape. nu regret nimic, chiar daca am scapat haturile (desi eram perfect constienta ca dureros, le voi prinde iara), amintirea perioadei mele de evadare mi-e inca dulce acum. Poate asa ne calim si evoluam, din gesturi venite de dincolo de gandirea planificata in algoritmi.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)