From Kalithea, Greece

Ma aflu in holul hotelului Pallini Beach, din Kalithea, Halkidiki. Suntem aici de 2 zile si totul este perfect. Am calatorit fara probleme, acompaniati de o luna superba, imensa si rosie, la iesirea din Bucuresti, pe soseaua extrem de occidentala (am fost foarte surprins) dinspre Giurgiu, dand peste o Bulgarie de-a dreptul oribila, deprimanta si dezolanta. De abia asteptam sa trecem cat mai repede de ea. Cred ca daca as fi nevoit sa stau vreo saptamana in tara asta m-as imbolnavi de depresie crunta. Prima senzatie pe care o ai, trecand prin Bulgaria, este ca Romania este cu mult peste. Si nu cred ca e doar o senzatie.
Acea luna de care vorbeam am regasit-o deja aici, in primele doua nopti conversand (din balconul camerei mele, aflat la nici 100 m de mare) cu ea si cu superba dara de lumina, de-a dreptul ireala, facuta in apa.
Serviciile sunt foarte bune, nu e aglomeratie, totul este linistit si intim. Apa este splendida, foarte curata si limpede, desi sarata rau. Cred ca am scapat deja definitiv de orice sinuzita in viitor, dupa 2 zile de balaceala pe aici. Maine mergem la Salonic, care este la cativa zeci de km de aici, iar intr-una din zilele urmatoare planificam si o croaziera prin imprejurimi.
Printre apa, sare si soare, pana acum imi 'pierd' vremea dormind mult si jucand table cu tata. Iar aseara mi-am batut sorella la biliard. Este posibil sa mergem si la carting, am descoperit o pista in zona.
Sunt extrem de multi romani pe aici, dar acest lucru deja nu ma mai mira deloc. Pana si in personalul de la restaurant, care ne serveste, sunt chelneri romanashi.
Aflandu-ne pe peninsula Kassandra, cea mai vestica din cele trei care compun Halkidiki, imi place tare mult cum se vede peninsula Sithonia, la orizont. Mai ales seara este extrem de frumos, tzarmul opus fiind plin de luminitze. Asta ma relaxeaza foarte mult si ma face deschis catre ceva, nu stiu exact ce, ceva nou care se prefigureaza in orizontul meu personal, precum o lumina aparuta pe inserat in apropiata Sithonie, admirata parca la infinit din Kalithea.

Comments

 1. Bravo tie Boss!
  Aici e frig ca naiba,[mie imi place], ploua de azi dimineata, cand erau 15 grade, ne streseaza astia si tu stai la plaja, n-ai treaba! Ce viata domne! N-am citit tot ce-ai scris, da-ti zic vacanta placuta!

  ReplyDelete
 2. spar sa poti citi ce am scris!
  Enjoy your holiday!
  Ceva Paris, ce-ai zice?

  ReplyDelete
 3. Acu am citit. Ce romantic poti fi, asta da bine la fete, ai perspective d-le. Bravo!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Mă deranjează