Dancing the Sirtaki

Salutari din Grecia din nou. O mica evadere la net, cauzata de prajeala de care am avut parte ieri intr-o croaziera superba pe mare, ce m-a facut sa sar peste plaja de azi. Am fost pana in Sithonia, si vasul a acostat pe plaja, efectiv, o apa ireal de limpede si, mai ales, un tzarm incredibil de abrupt (la 5 m de mal nu mai atingeai fundul apei, era un adevarat hau) permitzand aceasta acostare. Apoi am servit pranzul pe vapor si ne-am indreptat catre Neos Marmaras, unde am cascat gura vreo ora prin orashel, eu achizitzionand, cu acest prilej, un tricou U2 cu Rattle and Hum. Chiar langa Marmaras se afla Porto Carras, o zona splendida, in care marea patrunde pe un canal pana in fatza unui hotel. Practic ai putea sari din receptzie direct in barca.

Acum aflu ca aici (Porto Carrras) a avut loc, in 2003, un summit al Uniunii Europene. Din Marmaras ne-am indreptat catre o insula, unde vasul a acostat pentru ca turistii sa faca salturi in mare. A fost tare fain. Iar in timp ce traversam marea inapoi catre Kassandra, pe vas m-am bucurat si de un Sunday Bloody Sunday de la U2, desi melodia era total inadecvata momentului si locului, hehe.
Acum 3 zile am fost in Hanioti, o statiune prea bestiala, aflata la 15 km mai jos de Kalithea, iar a doua zi am fost in Salonic, pe care l-am admirat din port si colindand la greu magazinele.
Mai avem 3 zile pana plecam, pe care le vom petrece in zona hotelului, relaxandu-ne la plaja si pe terasele din zona. Iubesc de-a dreptul Grecia, unul din putinele locuri din lume unde aglomeratia si kitsch-ul sunt de-a dreptul placute, unde strazile sunt extrem de inguste, mesele in mijlocul lor, iar balconashele se pravalesc de deasupra, dandu-ti senzatia ca te poti plimba si da mana cu cei aflati in ele. Fiecare metru patrat este folosit la maxim, fiecare stradutza sau alee, ce aparent nu ar insemna nimic, ascunde taverne, magazine, vile sau hoteluri. Pietele sunt pline de palmieri si de fantani arteziene si, de multe ori, ele nu depasesc ca marime gradina din spatele unei case.
See you soon.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Mă deranjează