George Michael 25 Live - Bucuresti, 31 mai 2007

Tocmai am revenit, impreuna cu mama si sora, de la un concert extraordinar. George Michael, pentru prima data in Romania, a cantat pe stadionul Lia Manoliu, in cadrul turneului 25 Live, prin care-si aniverseaza 25 ani de cariera.
George Michael este solistul meu preferat. Desigur, ma refer acum la artisti solo, nu includ si vocalisti care canta in trupe. In ultimii ani, singurul care i-a amenintat pozitia in topul meu personal a fost Robbie Williams. Insa George Michael ramane acelasi. Super voce, gentleman desavarsit, elegant, showman. In seara asta am avut ocazia sa experimentez live aceste lucruri. Ploaia ne-a dat ceva emotii la inceput, a rapait bine de tot o bucata de vreme, daca nu se oprea am fi fost de-a dreptul muratzi. Pana la urma s-a inseninat si chiar am avut parte de o luna plina.
Am stat lipit de rampa care iesea din scena, avand ocazia sa-l vad pe George de la doar 2 metri, in dese randuri. O aparitie foarte faina, la sfarsitul primei piese, pe care a cantat-o din culise. Intrarea in scena s-a facut prin mijlocul ecranului urias, care s-a deschis. Alte 4 mari ecrane erau amplasate in partile laterale. In timpul melodiilor se perindau pe ele diverse imagini, clipuri sau jocuri de culori interesante, care mi-au amintit de Vertigo Tour de la U2.
Show-ul a decurs flawless, ca sa parafrazez titlul unei piese de-a lui. O armata de instrumentisti beton, amplasata pe 2 etaje ale scenei. Plus o trupa de negrese care faceau backing vocals. Totul pus la punct in cele mai mici detalii. Intim si placut in aceeasi masura cat si business. Spectacol adevarat, asa cum niciun artist roman nu poate face, desi ca si muzica in sine, romanashii nostri au multe creatzii si interpretari peste George. Da, azi am realizat iar ce departe suntem de acesti adevarati profesionisti ai muzicii. Nu ca talent, nici vorba, ci doar ca posibilitati de exprimare, sa zicem.
A fost o seara excelenta, in care am vazut cum un om, dupa 25 de ani de cariera, umple un stadion si extaziaza un public in cadrul unui turneu care nici macar nu promoveaza ceva nou. Doar o serie cu cele mai de succes piese GM. O sa spunetzi 'da, dar e prima data in Romania si asa si pe dincolo....'. Nu e deloc asa: in Anglia, pe noul Wembley, s-au vandut 100.000 de bilete in doar 6 ore. Cu un pic de regret recunosc ca nici macar U2 nu vinde bilete in halul asta. Deci nu prea ar mai fi multe de spus.
Nu e rock, e pop. Si e si dance. George Michael nu e straight, e homo. A recunoscut asta pe scena, spunand de vreo doua ori ca piesele care urmau erau pentru nu stiu ce iubiti ai lui. Iar pe ecran s-au perindat chiar imagini cu barbatzi sarutandu-se.
...asa, deci sa inchei ideea: conteaza toate astea..? It's showbiz at its best.
Aplauze.Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)